top of page

nu in the galerie

slider_gevel_033302.jpg

Sander de Klerk

kunstenaar / eigenaar

 

Sander creëert papier collages waarbij zijdepapier de hoofdrol speelt.

Dit delicate materiaal leent zich uitstekend voor het opbouwen van een complexe gelaagdheid. De opeenstapeling van lagen creëert hierbij tactiele beelden vol details en interessante kleurschakeringen.

De kunstwerken van eigenaar/kunstenaar Sander de Klerk vormen een vaste waarde binnen de wisselende exposities.

 

Klik hier voor een

impressie van zijn werk

Marc De Corte

Permanent in de galerie

 

Met gepaste trots maken we plaats voor een groot aantal bronzen beelden van gerenommeerd kunstenaar Marc De Corte. Wat zijn beelden uniek maken, is de beweging die ze uitstralen. Marc laat zich graag inspireren door moderne dans, maar er is ook een heel sterke art-nouveau- invloed. Het resultaat zijn gracieuze beelden met balans als voornaamste thema.

 

slider_Marc02.jpg
slider_charly01.jpg

Charly Vanzwijgenhoven

Charly is een lokale kunstenaar van Sint- Truiden, Hij staat in de regio bekend voor zijn kunstwerken die hij creëert met behulp van gerecycleerde materialen. Oude meetlatten, antieke kassabonnetjes en lege slakkenhuisjes van een lokale kwekerij worden verzameld en omgevormd tot interessante decoratieve kunstwerken waar je altijd weer iets nieuws in kan ontdekken.

 

Julie Illegems

Julie Illegems is een illustratrice, kostuumontwerpster en beeldend kunstenares uit Herent. Haar keramische beelden hebben een aardse uitstraling en belichamen een verloren gegane connectie tussen mens en natuur. Haar liefde voor archeologie en architectuur worden gereflecteerd in haar beelden die als een soort bodemvondsten van een oude cultuur weer het licht hebben gezien.    

 

julie.jpg
eddie.jpg

Eddie Symkens

De keramische beelden van Eddie ontstaan uit een proces van samendrukken, toevoegen en kneden. De brute esthetiek die hierbij ontstaat wordt door hem volledig omarmt en benadrukt. Deze compromisloze beelden zijn herleid tot hun essentie en dienen als drager van de menselijke emoties. Zeer expressief en vaak getormenteerd maar immer nog vitaal en strijdlustig.     

 

bottom of page